Artikler

Gud kan - Anna Christensen

Reddet ved hjælp af en traktat

En varmhjertet kristen forretningsmand var vant til hver søndag eftermiddag at gå på gaden og dele traktater ud. Da han en søndag følte sig træt, blev han hjemme og hvilede sig i sit bibliotek. På skrivebordet lå en bunke traktater. Udenfor skyllede regnen ned. Han hørte nu listende skridt, og da døren åbnedes, trådte hans elleveårige søn ind. Ved at se faderen hjemme spurgte drengen forundret: "Far, hvorfor er du ikke ude med traktater i dag?"

"Det regner for meget," sagde han for at tilfredsstille barnet.

"Far, frelser Gud. ikke folk, når det regner?"

Forretningsmanden var overrasket over et sådant spørgsmål og forklarede nu drengen: "Når det regner meget, er der ikke mange folk på gaden. Desuden er jeg meget træt, og derfor går jeg ikke ud i dag"

"Far, skal jeg gå i stedet for dig?"

"Det er ikke godt, når det regner"

"Det gør ingenting, når jeg får mine gummistøvler og regnfrakke på," bad drengen. Han tænkte, at når faderen ikke svarede, betød det tilladelse, og et øjeblik efter kom han iført regnudstyr. "Far, nu er jeg færdig, vær så venlig at give mig traktater"

Da faderen så, hvor ivrig drengen var, gav han ham nogle få traktater og bad ham komme hjem, så snart han var færdig med uddelingen. Glædestrålende forsvandt drengen, men den stærke regn havde gjort gaderne glatte, og næsten ingen steder så man folk ude. Det varede længe, inden han fik afsat blot en traktat. Mørket var ved at falde på, og regnen fortsatte uden ophør.

"Kom tilbage når du er færdige havde faderen sagt". Når han var gået i hans sted, følte han, at han måtte være færdig med at dele alle traktaterne ud, før han kunne vende hjem. Til sidst var der kun én tilbage, men der fandtes ikke en person, som han kunne give den til. Hvad skulle han gøre med denne sidste? Jo, han vidste råd. Når folk ikke kom til ham, så kunne han gå til dem.

Han bankede på i det nærmeste hus. "Hvem der?" kom det indefra. Hans hjerte bankede halvt af glæde, halvt af frygt. Han ventede et øjeblik, men da ingen lukkede op, tog han mod til sig og bankede endnu højere. "Hvem banker igen?" Han blev ved, indtil døren blev åbnet, og der stod en gammel kvinde, hvis ansigt vidnede om sorg og lidelse. Smilende sagde han høfligt: "Undskyld mig, frue, men jeg er kommet for at give Dem denne," og dermed løftede han sin buttede hånd og lagde den sidste traktat i hendes.

* * *

Den næste søndag aften var missionshuset fyldt som sædvanligt. Den varmhjertede forretningsmand var til stede og bød folk velkommen.

Hans lille søn var også med, for han ville gerne lære, hvordan han kunne hjælpe sin fader. Efter sang og bøn spurgte lederen, om der var nogle til stede, som ønskede at aflægge et vidnesbyrd om Herrens nåde imod dem. Straks rejste en gammel kvinde sig med himmelsk lys over sit ansigt og sagde:

"Jeg takker Gud, at Han sendte en lille engel for at frelse mig. Hvis ikke, havde jeg sidste søndag aften i min nød og elendighed gjort ende på mit liv. Jeg havde mistet både mand og søn. Efter en lang kamp var jeg sunket så langt ned i fortvivlelse, at jeg var ved at gøre forberedelser til at hænge mig selv. Pludselig bankede det på døren. Jeg svarede, men jeg lukkede ikke op. Jeg tænkte, at jeg ville vente med at tage mit liv, til personen var gået. Men det blev ved at banke, indtil jeg åbnede døren. Udenfor stod en lille engel med et strålende ansigt, som gav mig en evangelisk traktat.

Som jeg nu læste denne, vidste jeg, at Gud ikke havde forladt mig. Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage, men bekendte min synd og bad om tilgivelse. Priset være Herren, Han frelste mig"

Drengen hviskede stille ind i sin faders øre: "Det var hende". Da forstod faderen, at Gud havde sendt hans barn for at finde et fortabt får ved hjælp af en traktat! (P. O.)

Update af websites

Alpha og Omega Ministries - Danmark

Auning for Jesus.dk - evangelisk

Biblos.dk - Nye Andagter for 2018

Cyberzion.dk - opbyggelse af menigheden

Danmark for Jesus.dk - andagt
En lille skatkiste af Wilhelm Beck
Arbejder på nye andagtsbøger 2018

De gamle stier.dk - andagter
Lov og nåde af John Bunyan

Det nye testamente.dk - bibel nt
Retter på NT1819

Djursland for Jesus

Et kald til bøn

For Jesus.dk - Kristen podcast

Gud elsker dig.dk - evangelisk
Nyt design

Gaa udenfor lejren.dk - Følg Jesus, uanset prisen

Israelnu.dk - Forsvar Israel nu

Lindberg bibelen.dk - bibel
1 krønikebog

Skabelse.dk - artikler
Skabelsen ifølge David 1

The sound of revival.dk

Vidnesbyrd om Gud - kom med jeres vidnesbyrd om Jesus