Artikler

Gud kan - Anna Christensen

En ung students rejseoplevelser

En ung student i Amerika, var på rejse hjem fra universitet. På vejen tog han ind på et hotel. Værten sagde til ham: "Det gør mig ondt, at vi kun har eet værelse tilovers, og det støder op til et sygeværelse. Derinde ligger en ung mand for døden. Der er kun en tynd væg imellem. Jeg ved ikke, om De vil have det?" - "Å, det generer mig ikke," sagde studenten. Han kom i seng; men det var umuligt for ham at falde i søvn. Han hørte nu så tydeligt den syges jamren og sygeplejerskens skridt.

Han kunne ikke sove. En underlig uro kom over ham. Han skammede sig derover. Han kaldte sig ellers fritænker til hans forældres store sorg. Hans fader var præst og havde glædet sig så meget til, at sønnen også skulle blive det. Han huskede endnu faderens dybe sorg og moderens bønner og tårrer, da han, sidste gang var hjemme i ferien, bekendte for dem, at han ikke kunne tro at der var et liv efter dette.

Han skammede sig over sin uro; men han kunne ikke blive den tanke kvit, at derinde lå der een for døden, - og hvad, om der alligevel var noget efter døden? Hvad ville Ellison dog tænke, om han så ham så ængstelig? Ellison var en af hans universitetskammerater. Det var ham, der især havde fået ham ind i fritænkeriet. Ja, hvad ville han tænke? "Det er dog også tåbeligt. Jeg harjo da ingenting at være urolig for," tænkte han.

Inde på den anden side af væggen blev den syges stønnen svagere og svagere. Endelig blev der ganske stille. Men den unge student kunne ikke falde i søvn. Natten syntes aldrig at ville ende. Endelig blev det morgen. Da studenten kom ned, spurgte han værten, hvordan det stod til med den syge. "Han er død, den stakkel. Lægen havde også sagt, at han ikke kunne leve natten over," var svaret. "Ved De, hvem han var?" spurgte studenten. - "Å, det var en student fra universitetet i Providence, han blev syg på gennemrejsen," svarede værten. Det gav et sæt i den anden, han var nemlig fra samme universitet. "HVad hed han da?" - "Ellison," svarede værten, "kendte De ham?"

Den unge mand stod som lamslået. Det var jo hans ven, den ven, der havde ført ham ind i fornægtelsen. Der gik mange timer, før han kunne drage bort. Hele vejen hjem lød det inde i hjertet: "Død - og hvordan? Fortabt, fortabt!" Hele hans stolte bygning var ramlet sammen. Han kom hjem som en helt anden - sønderknust, fuld af angst og knuget ned af sin syndeskyld. Den gamle fader havde et kært arbejde ved de følgende dage at fremholde Guds forjættelser for sin søn, indtil denne fandt fred i troen på Jesus. Sønnen blev en af dette århundres store missionærer: "Birmas Apostel." Hans navn er Adoriam Judson.

"Du overtalte mig, Herre, og jeg lod mig overtale." (Jer 20.7).

Update af websites

Alpha og Omega Ministries - Danmark

Auning for Jesus.dk - evangelisk

Biblos.dk - Nye Andagter for 2018

Danmark for Jesus.dk - andagt
En lille skatkiste af Wilhelm Beck
Arbejder på nye andagtsbøger 2018

De gamle stier.dk - andagter
Lov og nåde af John Bunyan

Det nye testamente.dk - bibel nt
Retter på NT1819

Djursland for Jesus

Et kald til bøn

Gud elsker dig.dk - evangelisk
Nyt design

Gaa udenfor lejren.dk - Følg Jesus, uanset prisen

Israelnu.dk - Forsvar Israel nu

Lindberg bibelen.dk - bibel
1 krønikebog

Skabelse.dk - artikler
Skabelsen ifølge David 1

The sound of revival.dk

Vidnesbyrd om Gud - kom med jeres vidnesbyrd om Jesus